Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/241-9323

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

 

Általános Szerződési Feltételek

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a Bázis Szereléstechnika Kft webáruházának, figyelmesen olvassa el a jelen Általános Szerződési Feltételeket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Ez a dokumentum az internetes áruházon keresztül történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében a feltételeket elfogadja, ezért kérjük, rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el.

Futárszolgálattal való kiszállítás esetén a szállítási költség, melyet a futárszolgálat Cégünk felé számláz, a rögzített szállítási díjtáblázat alapján továbbszámlázásra kerül, mely továbbszámlázást a szerződési feltételek elfogadásával Ön elfogadottnak tekint. A szállítási költségekről előzetesen tájékozódhat a szállítási díjak táblázatban.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén ügyfélszolgálatunk (telefonon vagy e-mailben) rendelkezésére áll.

1. Az eladó (továbbiakban eladó), céginformációk

Teljes név: Bázis Szereléstechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Rövidített név: Bázis Szereléstechnika Kft

Székhely: 9143 Enese, Hetvényi István utca 5.

Adószám: 12491904208

Cégjegyzékszám: 08 09 017985

Telefon: +36 20 2419323

E-mail: info@bazisszerelestechnika.hu

Web: www.bazisszerelestechnika.hu

Alapítás dátuma 2000.05.30

2. A szerződés tárgya

A szerződés tárgya a Bázis Szereléstechnika Kft webáruházban található valamennyi árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit, képeit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon ismerheti meg. A megrendelt áru színe egyes esetben eltérő lehet a weboldalon található áru fotójától. A weboldal szerkesztése során törekszünk a színbeli eltérések kiküszöbölésére. Az áru színe nem befolyásolja a minőséget. A technikai hibából adódó ár nélküli megrendeléseket (az áru mellet nem jelenik meg ár vagy 0 Ft) vagy esetleg irreálisan alacsony vagy magas az áru feltüntetett ára, akkor nem áll módunkban feldolgozni, illetve minden esetben egyeztetésre kerül.

Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk.

3. A Vásárló (továbbiakban vásárló)

Az a személy (vagy cég), aki az eladó webáruházának szolgáltatásait igénybe veszi, azaz az eladó webáruházának internetes felületén regisztrálja magát és e felületen keresztül árut megrendel, vásárol.

Vásárlónak minősül abban az esetben is amennyiben regisztráció nélkül telefonon vagy e-mailben rendel, illetve személyesen a területi üzletkötőnknél.

4. Megrendelés menete

A kiválasztott terméket megrendelheti a weboldalon keresztül, telefonon vagy e-mailben.

Az eladó nyilatkozza, hogy az általa vállalt szolgáltatás (a megrendelt áru) a teljesítés időpontjában megfelel a 373/2021. (VI.30.) Korm. rendeletben foglalt követelményeknek.

5. Árak, akciók

Az áruk mellett feltüntetett ár az áru nettó ára, amely forintban értendő (Tájékoztatásul feltüntetjük az áru általános forgalmi adóval növelt, bruttó árát is). Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes, és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi, és a rendelést jóváhagyja. Az áru és a szállítási szolgáltatás végleges ára az az ár, amely a jóváhagyáskor az áru megnevezése mellett, majd a rendelésről küldött visszajelző e-mailben is szerepel. A végleges ár csak a felek közös egyetértésével módosítható. Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes szállítási és fizetési kondíciók vonatkoznak. Az akciós árakat (az akciós árak mellett áthúzott formában megjelenik az eredeti ár, amely az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára) a lejárat napjáig vagy a készlet erejéig garantáljuk. A weboldalon esetlegesen található deviza mindig a rögzített forintos árfolyamhoz igazodik, emiatt napi ingadozást mutathat.

6. Fizetési lehetőségek

Készpénzben: személyes vásárlási lehetőséget kizárólag előzetes egyeztetés esetén a területi üzletkötőinknél lehetséges.

Előre átutalás: Az áru megrendelése után a számlát (Fizetendő összeg = vételi ár + szállítási költség) kiállítjuk és e-mailben elküldjük. A számlán szereplő végösszeg kiegyenlítése után az árukat összekészítjük és futárszolgálattal elküldjük. A kiszállított áruért a csomagküldő szolgálat futáránál már nem kell fizetni.

Utánvétes fizetés: Amennyiben csomagküldő szolgálat igénybevételével vásárolja meg termékünket, lehetőség van utánvétes fizetésre. A kiszállított árut a csomagküldő szolgálat futáránál készpénzben kell kifizetnie, az utánvétes vásárlás költségével együtt (Fizetendő összeg = vételi ár + szállítási költség + utánvételi fizetési mód költsége). A számlát az áruról és a szállítási költségről a futár adja át a vásárlónak az áruval együtt.

A fentiektől eltérő fizetési módok alkalmazása (pl. utólagos átutalás) kizárólag az eladó és a vásárló előzetes egyeztetése esetén valósítható meg.

7. Szállítási és teljesítési feltételek

Lehetősége van igénybe venni csomagküldő szolgáltatásunkat. Cégünk az Express One Hungary Kft. futárszolgálattal (https://expressone.hu/), illetve az MPL futárszolgálattal (https://www.posta.hu/fooldal) áll kapcsolatban. Rendelése aznap feldolgozásra kerül, amennyiben 12.00-ig beérkezik rendszerünkbe.

Magyarországon a megrendelt árukat raktárkészlet, illetve a futárszolgálatok lehetőségeinek függvényében 2-30 munkanapon belül veheti át a megrendelés feldolgozásától számítottan.

Készletünk folyamatosan változik, ezért előfordulhat, hogy a weboldalon még szereplő termék már nincs készleten és megrendelését nem, vagy csak részben tudjuk teljesíteni. Természetesen ilyenkor e-mailben vagy telefonon értesítjük a vásárlót és egyeztetjük módosított rendelését.

Futárszolgálatos kézbesítés esetén kérjük, mindig adja meg (mobil) telefonszámát, hogy a futár egy esetleges sikertelen kézbesítéskor tudjon a vásárlóval közvetlenül egyeztetni az átvételről. Sikertelen kézbesítés esetén előfordulhat, hogy a megrendelést nem a következő munkanapon, hanem a futárral egy előre leegyeztetett időpontban fogja megkapni. Rendelése leadáskor a számlázási és szállítási cím eltérhet egymástól, ezt minden esetben figyelembe vesszük csomagfeladáskor.

Hibás teljesítés esetén a korábban létrejött megrendelés vonatkozásában az eladó a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint jár el.

Figyelem: Kérjük, hogy átvételkor ellenőrizzék az áruk állapotát, amennyiben a termék esetleg sérült a futárral ezt jegyzőkönyvön dokumentálják. Jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban a sérült árut cserélni.

A futárszolgálati kiszállítással kapcsolatban további információkat a futárszolgálatok weboldalán talál. Szállítási feltételeink változtatási jogát fenntartjuk.

8. Szállítási díjak

Aktuális szállítási díjainkat, illetve a futárszolgálatatókat a Szállítás menüpontban találja.

9. Sikertelen kézbesítés

Sikertelen kézbesítés esetén ingyenes másodszori kézbesítést kísérel meg a futárszolgálat. A vásárló önhibájából meghiúsult kézbesítés miatti újra küldés költségei azonban minden esetben a vásárlót terhelik.

10. Sérült csomag

Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni. Ha olyan sérülést tapasztal a csomagon, mely a benne lévő áru károsodására utal, vetessen fel jegyzőkönyvet, és ne vegye át a csomagot. Abban az esetben, ha az áruról felbontás után a futár jelenlétében kiderül, hogy az bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cseregaranciát biztosítunk. Ilyen esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja. Jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban térítésmentesen cserélni a küldeményt. Ha sérülést tapasztalnak, kérjük haladéktalanul lépjenek kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az info@bazisszerelestechnika.hu e-mail címen vagy a +36 20 2419323 telefonszámon.

11. A vásárlástól való elállás joga

A 2002. évi XXXVI. törvény értelmében minden vásárlónak 8 munkanapon belül elállási joga van, amely a következő feltételekkel vehető igénybe:

Az elállási jog minden árura vonatkozik, ami gyári és minden csomagolási elemet tartalmazó csomagolásban érkezik vissza. Az elállásra vonatkozó igényt kizárólag írásban lehet bejelenteni az info@bazisszerelestechnika.hu e-mail címen.

Az áru ellenértékét az áru visszajuttatását követően 30 napon belül visszatérítjük. A vételár visszatérítése az áru visszajuttatása után lehetséges. Az árucikk csak az eredeti garanciális okmányokkal és számlával együtt szolgáltatható vissza. A visszatérítés nem vonatkozik a kiszállítási költségre, valamint az áru visszajuttatásának költségére, melyek minden esetben a vásárlót terhelik. Amennyiben az áru kiszállítása ingyenesen történt, a vásárlónak meg kell térítenie az áru súlya alapján kalkulált kiszállítás költségét, amit kedvezményként az eladó elengedett.

Amennyiben az árut a vásárló használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, karc- és sérülésmentesen visszajuttatni, az eladó nem vállalja az áru visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vásárló költségére.

A vásárlót nem illeti meg a vásárlástól való elállás joga: olyan áru értékesítése esetében, amely a vásárló személyéhez kötött (egyedi megrendelések).

12. Termékgarancia, szavatosság, jótállás

(151/2003 (IX.22) Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról)

Az általunk forgalmazott árukra a törvényben előírt, illetve a gyártó által vállalt garancia-, jótállási időt vállaljuk. A garancialappal ellátott termékek garanciális igényét a számla másolatával, valamint eredeti garancialappal lehet érvényesíteni. Garancialappal nem rendelkező árukhoz a számla vagy annak másolata szolgál garanciális igazolásként. Az áru szakszerűtlen használata, illetéktelen javítása, átalakítása azonnali garanciavesztést von maga után.

13. A szavatossági jogok sorrendje

Hibás teljesítés esetén tehát a jogosult követelhet javítást, cserét, árleszállítást, vagy végső soron elállhat a szerződéstől. Ezeknek a szavatossági igényeknek az érvényesítése két lépcsőben történik.

Első körös szavatossági jogok

Első körben csak a kijavítás és a csere között választhat a jogosult, nem élhet rögtön a második körös szavatossági jogaival.

Második körös szavatossági jogok

A fogyasztó akkor jogosult a vételár arányos leszállítását igényelni, vagy az adásvételi szerződést megszüntetni, ha

 • az Eladó nem végezte el a kijavítást vagy kicserélést, vagy elvégezte azt, de részben vagy egészben nem teljesítette az alábbi feltételeket,
  1. az Eladónak a saját költségére kell biztosítania a kicserélt áru visszavételét,

  2. ha a kijavítás vagy kicserélés olyan áru eltávolítását teszi szükségessé, amelyet az áru jellegének és céljának megfelelően – a hiba felismerhetővé válása előtt – üzembe helyeztek, akkor a kijavításra vagy kicserélésre vonatkozó kötelezettség magában foglalja a nem megfelelő áru eltávolítását és a csereként szállított vagy kijavított áru üzembe helyezését vagy az eltávolítás, illetve üzembe helyezés költségeinek viselését.

 • megtagadta az áru szerződésszerűvé tételét,
 • ismételt teljesítési hiba merült fel, annak ellenére, hogy az Eladó megkísérelte az áru szerződésszerűvé tételét;
 • a teljesítés hibája olyan súlyú, hogy azonnali árleszállítást vagy az adásvételi szerződés azonnali megszüntetését teszi indokolttá; vagy
 • az Eladó nem vállalta az áru szerződésszerűvé tételét, vagy a körülményekből nyilvánvaló, hogy a vállalkozás észszerű határidőn belül vagy a fogyasztónak okozott jelentős érdeksérelem nélkül nem fogja az árut szerződésszerűvé tenni.

14. Garanciális ügyintézés

Ha az áruházunkban vásárolt áru garancia-, jótállási időn belül meghibásodott, kérjük, haladéktalanul jelezze felénk e-mailben.

Az árut - kizárólag előzetes egyeztetés esetén - visszajuttathatja székhelyünkre, vagy az általunk megadott szervizbe, futárszolgálattal vagy postai úton. A szállítási költség a vásárlót terheli. Garanciális termék postai vagy futárszolgálatos küldése esetén utánvétes átvételére nem biztosítunk lehetőséget.

Garanciában leadott árut lehetőség szerint eredeti csomagolásban, gyári tartozékaival együtt kell visszajuttatni, megtisztított állapotban, az esetleges csereigény érvényesítéséhez. Postai szállítás, illetve futárszolgálatos szállítás esetén fontos, hogy a szükséges dokumentumokon kívül hibaleírás, valamint napközbeni telefonos elérhetőség is mellékelve legyen a meghibásodott termékhez. Kérjük a postán vagy futárszolgálattal visszajuttatott áruk megfelelő csomagolását, mivel a szállítás során keletkezett károkért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Minden garanciában leadott terméket átveszünk. A leadott árukat bevizsgáljuk, azok javíthatóságát vagy cserejogosultságát megállapítjuk. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károk és az ezzel kapcsolatos költségek a vásárlót terhelik.

15. Felelősségvállalás

Az eladó nem tartozik felelősséggel a webáruház oldalain külső behatolás által okozott károkért, illetve bármilyen, a szolgáltatók által okozott információtovábbítási késedelemért, számítógépes vírus, vonal- illetve rendszerhibából keletkezett károkért. Webáruházunkban található információk alapján vásárolt termékek felhasználása a vásárló felelőssége. Nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból, üzemeltetésből, illetve a felhasználásból származó veszteségért vagy kárért.

16. Adatvédelem

Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számla kiállításához, a kiszállításhoz, a garanciához és a jótállási szerződéshez. A rendelkezésünkre bocsátott adatokat, információkat kizárólag a Bázis Szereléstechnika Kft (eladó) jogosult használni. A vásárló hozzájárul ahhoz, hogy a Bázis Szereléstechnika Kft a személyes adatokat a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza és tárolja. A vásárló adatainak kezelésekor a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően járunk el.

17. Jogi nyilatkozat

A weboldalon feltüntetett kép- és szöveg anyagok, illetve azok elrendezése a Bázis Szereléstechnika Kft. tulajdonát képezik. A kép- és szöveg anyagokat részben vagy egészben felhasználni, másolni tilos. Azok bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a tulajdonos kifejezett, erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges. A weboldal tartalmaz beszállítóinktól kapott kép- és szöveg anyagot, melyek közzétételére a szükséges engedélyek rendelkezésünkre állnak.

 

 

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

 

Adatkezelő megnevezése

 

BÁZIS SZERELÉSTECHNIKA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Adatkezelő)
Székhely és postacím: 9143 Enese, Hetvényi István utca 5.
Az adatkezelés helye a cég ügyintézésének helye: 9143 Enese, Hetvényi István utca 5.
e-mail: info@baziszerelestechnika.hu
Telefon: +36 20 2419323

 

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

 

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv., az alábbi linken keresztül elérhető a jogszabály hatályos szövege: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100112.TV), valamint a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről.

 

A szerződéses jogviszonyhoz kapcsolódó adatkezelés

 

A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

 

 • Személyes adat

Az Ön illetve az Ön által képviselt gazdasági társasággal jogviszonyban lévő természetes személyek személyes adatai, amelyek a szerződéses jogviszonyban foglaltak teljesítéséhez szükségesek

 

         

 • Az adatkezelés célja

Az Ön illetve az Ön által képviselt gazdasági társaság szerződéses jogviszonyából folyó kötelezettségek ellátásához, valamint az egyes adatbázisokban történő azonosításhoz elengedhetetlenül szükséges tevékenység

 

 

 • Az adatkezelés jogalapja

 

Az adatkezelés az adatkezelőre ruházott törvényi kötelezettségre tekintettel az érintett hozzájárulása alapján a szerződéses kapcsolatból eredő feladat végrehajtása.

 

 • Az adatkezelés időtartama

 

Az üzleti kapcsolat-, illetve az érintett képviselői minőségének fennállását követő 5 üzleti év.

 

 

Az adatokhoz való hozzáférés és az adatbiztonsági intézkedések

 

Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás

 

Az Ön által megadott személyes adatokhoz (ide értve az Ön illetve az Ön által képviselt gazdasági társasággal jogviszonyban lévő természetes személyek adatait is) az Adatkezelő vezető tisztségviselője, valamint a BÁZIS SZERELÉSTECHNIKA Kft. szerződéskötéssel, a szerződéses jogviszony teljesítésével, az üzletmenethez tartozó adatbázisok kezelésével kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, feladataik ellátása érdekében. Az Ön által megadott személyes adatokat az Ön hozzájárulása nélkül nem továbbítjuk, azonban az Ön hozzájárulása nélkül is közölnünk kell, ha azt törvény elrendeli.

Adatbiztonsági intézkedések

 

Az Adatkezelő az Ön által megadott személyes adatokat székhelyén és tevékenységi helyén (9143 Enese, Hetvényi István utca 5.) számítógépen illetve elzárt papír alapú dokumentációként tárolja. A személyes adatai tárolásához az Adatkezelő más cég szolgáltatását nem veszi igénybe. Az Adatkezelő megfelelő intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatait védje többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok

A tájékoztatáskéréshez való jog

 

Ön az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől, hogy tájékoztassa, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli, valamint az Adatkezelő kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait.
Az Adatkezelő az Ön kérelmét legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott elérhetőségre küldött levélben teljesíti.

A helyesbítéshez való jog

 

Ön az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti, hogy az Adatkezelő módosítsa valamely személyes adatát. Az Adatkezelő a kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Ön által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

A tiltakozáshoz való jog

 

Ön az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha az Adatkezelő személyes adatot közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából továbbítaná, felhasználná.

Enese, 2019. december 15.
BÁZIS SZERELÉSTECHNIKA Kft.