Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/241-9323

Hasznos tanácsok

 

________________________________________________________

 

Hasznos tanácsok a BETA nyomatékkulcsok használatához

A nyomatékkulcsokat mindig a markolat közepén kell megfogni, hogy ne változhasson meg az erőkar nagysága. Zökkenőmentesen és megszakítás nélkül alkalmazza, kerülje a hirtelen rántásokat. A beállító skálát használat után nullára kell állítani, hogy ne befolyásolja a következő meghúzás pontosságát.

A BETA a nyomatékkulcsok széles választékát kínálja, négy különböző alap modell segítségével.

MÉRŐTÁRCSÁS MODELLEK

Az alkalmazott meghúzási nyomaték összenyomja a tekercsrugót, és a mérőtárcsa közvetlenül kijelzi az értéket. Az alkalmazott nyomaték valós időben olvasható le a mutató segítségével. Egy második mutató a nyomaték célértékére állítható. Amikor eléri a nyomaték célértékét, a második mutatót a fő mutató megfogja, és rögzíti a csúcsértéket. A mérőtárcsás nyomatékkulcsok hosszú időn át nyújtanak figyelemreméltó pontosságot és tartósságot.

KIOLDÓ MODELLEK

A kioldó nyomatékkulcsok a legnépszerűbb modellek, mert könnyen használhatók. A rugós terhelésnek köszönhetően lehetővé teszik a nyomaték gyors előválasztását. A nyomatékérték az alkalmazott erő növelésével együtt növekszik. Amikor eléri a kívánt nyomatékértéket, hirtelen kioldás következik be, és a kulcs kb. 3-5°-ig nem alkalmaz meghúzási erőt. Ha az eszköz használója nem szakítja meg a mozgást, a nyomaték folyamatosan növekszik, és így túllépi a szükséges értékeket.

ÖNKIOLDÓ MODELLEK

Az önkioldó nyomatékkulcsok a kioldó modellekhez hasonlóan működnek, de a kívánt nyomatékérték elérésekor a kar hirtelen kiold (kb. 20°). Ezáltal a szerszám használója könnyebben abbahagyhatja az erőkifejtést. Ezeket a szerszámokat többnyire magas nyomatékértékekhez használják, rendkívül hosszú karokkal.

CSÚSZÓ MODELLEK

Az előre beállított nyomatékérték elérésekor a csúszó mechanizmus leállítja a nyomaték alkalmazását, és így a szerszám inaktív lesz. Megakadályozza a szükségesnél magasabb nyomatékértékekkel történő meghúzást. Erő további alkalmazása esetén a ciklus megismétlődik. Ideális eszközök alacsony nyomatékértékű sorrendben végzett műveletekhez (elektronikai és mikró mechanikai ipar), ahol rendkívül fontos a törékeny vagy kisméretű alkatrészek törésének elkerülése.

 

 

A helyes meghúzási nyomaték kiszámítása: Az erőkar változik az olyan tartozékoknál, amelyek hossza eltér a szabványtól (LA ≠LS). A beállítandó helyes nyomaték kiszámításához alkalmazzuk a következő formulát:

_______________________________________________________

 

 

 

 

Autószerelők, lakatosok, villanyszerelők, víz- és gázszerelők figyelem!

A BÁZIS szereléstechnika webáruháza profi szerszámokat kínál profiknak, de a barkácsolók is számtalan kiváló szerszám és berendezés közül a képre kattintva válogathatnak!

Közel 20000 termékkel állunk minden kedves érdeklődőnk rendelkezésére.

Profi szerszámok mindenkinek!

_______________________________________________

 

WINNTEC KROKODILEMELŐ AKCIÓ

Az akció részletei és megrendelés a képre kattintva!

________________________________________________________

Egy magyar nyelven felíratozott BETA videó az új műhelyberendezésekről

A korszakalkotó és ikonikus C24S szerszámkocsi továbbfejlesztéseként a Beta megtervezte az új RSC24-et; az új belépőt, melynek sportos karakterét a versenyzés világa ihlette. Minőség, robusztus felépítés és kiegészítők széles választéka garantálja a maximális teljesítményt. A C45PRO egy ízig-vérig professzionális, erős, rendszerezett műhelyberendezés. Modern dizájnnal és exkluzív stílussal rendelkezik. Funkcionalitásra tervezett és garantálja a munkaterület tökéletes rendezettségét. (A video a képre kattintva indul)

_________________________________________________________________

 

Új termék bemutatója

A Bázis Szereléstechnika Kft a garázsberendezések kínálatának bővítéseként immár az ívelt mozgású holtjátékvizsgáló berendezést is forgalmazza! A berendezés működése a videoban megtekinthető (a video a képre kattintva indul), illetve megrendelhető itt: https://www.bazisszerelestechnika.hu/spd/DH-2000H4F/-Holtjatekvizsgalo-berendezes-elektro-hidraulikus